Νέα – Ανακοινώσεις

Παράταση Υλοποίησης δυο έργων του ΕΣΠΑ

Παράταση 6 μηνών στην υλοποίηση των προτάσεων που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του ΕΣΠΑ «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» και «Εξωστρέφεια –Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων».Δίνεται η δυνατότητα στις 1709 από τις 2650 συνολικά εγκεκριμένες προτάσεις να υλοποιήσουν το σύνολο της επένδυσης τους.

Προκήρυξη του προγράμματος επιδότησης “Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα ΙΙ”

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας) προχώρησε στην προκήρυξη του Προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)» με αρχικό ύψος προϋπολογισμού (Δημόσια Δαπάνη) 30 εκ. Ευρώ. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά στις 5 Αυγούστου 2013 και θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου 2013.

Προδημοσίευση του προγράμματος «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ»

Στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τις Εξαγωγές και του άξονα διεύρυνσης της εξαγωγικής βάσης, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας) προχώρησε στην προδημοσίευση του Οδηγού του προγράμματος προκειμένου να ακολουθήσει σύντομη περίοδος διαβούλευσης αλλά και να αρχίσει η προετοιμασία των υποψήφιων επενδυτών. Ο Οδηγός ακολουθεί τη λογική του πετυχημένου πρώτου κύκλου του προγράμματος, με επιπλέον βελτιώσεις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη του προγράμματος στις αρχές Ιουλίου.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια- Ανταγωνιστικότητα ΙΙ» προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, έπειτα από την επιτυχή προκήρυξη και υλοποίηση της δράσης «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων», συνολικής δαπάνης ένταξης 44,8 εκατ. Ευρώ για 746 επιχειρήσεις, πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στη δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα – Εξωστρέφεια» συνολικού προϋπολογισμού Δημόσιας Δαπάνης 50 εκατ. Ευρώ.

Αύξηση του ποσού χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που ασφαλίζονται στο πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-Ο.Α.Ε.Π.» από τις 200.000€ σε 500.000€

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Π., που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, παρουσία της Υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου, αποφασίστηκε η αύξηση του ποσού χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που ασφαλίζονται στο πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-Ο.Α.Ε.Π.» από 200.000 €  σε  500.000 €, το οποίο θα στηρίξει ουσιαστικά την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα και θα ισχύσει από τη Δευτέρα 23/04/2012

ΠΣΕ: Προνομιακή προβολή των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω της Google

Σε συνεργασία με την Google για την προνομιακή προβολή των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στον παγκόσμιο ιστό προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Ξεκινά το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» του ΟΑΕΠ – Ένεση ρευστότητας στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις

Οι εξαγωγείς μπορούν, από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, να υποβάλουν την αίτηση τους στον ΟΑΕΠ προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – ΟΑΕΠ» και να ασφαλιστούν για τις εξαγωγές τους

45 εκ. ευρώ σε 746 εξαγωγικές επιχειρήσεις από το Πρόγραμμα “Εξωστρέφεια”

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα προγράμματος από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων στα πλαίσια του προγράμματος “ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚOΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ”

Συγκεντρωτικά στοιχεία υποβολών ανά Περιφέρεια απο το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Παράταση Υποβολών έως 14 Ιουνίου 2011

Παράταση Υποβολών επενδυτικών σχεδίων στα πλαίσια του προγράμματος ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Σημαντικές καινοτομίες και ειδήσεις στην Ενημερωτική Εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων

Ενημερωτική Εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με θέμα: «2011 : Σύγχρονα Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την Εξωστρέφεια», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαϊου , με κεντρικό Ομιλητή τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Δεν προσμετρώνται επιχορηγήσεις του Προσωρινού Πλαίσιου Στήριξης στον περιορισμό του κανονισμού De-minimis για τις υποβολές προτάσεων στο πρόγραμμα “Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα επιχειρήσεων”

Διευκρίνηση της Διεύθυνσης ΜΜΕ της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τα όρια σώρρευσης μέσω προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων (De minimis- Προσωρινό Πλαίσιο Στήριξης)-Εφαρμογή στο πρόγραμμα του ΕΠΑΝ ΙΙ ”Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων”

Πρόγραμμα ενημερωτικών εκδηλώσεων για τη δράση “ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ” (Ανανέωση 6/5/2011)

Αύξηση από 30 εκ € σε 100 εκ € στον προϋπολογισμό του Προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων»

Απόφαση που ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, στη συνάντησή του με προέδρους των Συνδέσμων Εξαγωγέων της χώρας.

Exports Money Conference 2011

Συνέδριο “Exports Money Conference 2011″, με τίτλο «ΕΞΑΓΩΓΕΣ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Χρηματοδότηση, μέσα υποστήριξης και αγορές-στόχοι»

Μονοσέλιδη Περίληψη προγράμματος

Μονοσέλιδο έντυπο προγράμματος από την NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.

Συνοπτικός Οδηγός προγράμματος

Συνοπτικός οδηγός προγράμματος από την NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.